7 successen van goed werkgeverschap

Onderzoeksbureau Effectory doet jaarlijks onderzoek onder medewerkers van ruim 800 organisaties. Hieruit blijkt dat de beste werkgevers van Nederland zich op 7 manieren onderscheiden:

 1. Inspirerende directie;
  De directie begeeft zich onder de mensen. Ze luisteren naar feedback en ideeën en dragen continu uit waar de organisatie voor staat en heen wil. Zo kunnen medewerkers, binnen die kaders, zelf hun eigen beslissingen nemen.
 2. Aansprekende richting;
  Veel medewerkers zoeken zingeving in hun werk en willen iets betekenen voor de maatschappij. Met name de nieuwe generatie werkenden zoekt bedrijven met een duidelijke maatschappelijke missie.
 3. Minder regels & bureaucratie;
  Stuur op basis van vertrouwen in plaats van op controle. Minder regels geeft medewerkers de ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en keuzes en stimuleert het denken buiten de kaders.
 4. Minder management;
  Managers worden dienende leiders, die medewerkers stimuleren en informatie delen. Met de juiste vorm van zelfsturing bereik je vaak betere resultaten en een hogere medewerkersbetrokkenheid.
 5. Waarderen van specialisten;
  Ofwel waardering voor vakmanschap. De beste werkgevers hebben oog voor alle medewerkers en voor het vakmanschap dat ze elke dag weer laten zien aan hun klanten.
 6. Sociale innovatie;
  Betrek je medewerkers actief bij beleidsvoering en innovatie. Hiermee maak je slim gebruik van de denkkracht in je organisatie. Bovendien verhoogt het de prestatie en het werkplezier.
 7. Delen van informatie;
  Door alle relevante informatie van de organisatie te delen met de medewerkers zijn zij beter in staat om zelfstandig besluiten te nemen, mee te denken en meer kwaliteit in hun werk te bieden.

(bron: Effectory)

Wil je meer weten hoe je dit kunt realiseren? Lees dan verder op deze site of neem contact op.

Hans van Groesen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *