Wie is Hans

Mijn drive en ambitie

Mijn achtergrond
Als boerenzoon heb ik geleerd om hard te werken en door te zetten om iets de bereiken. Die instelling heeft me geholpen om de lange leerweg LTS, MTS en HTS-Elektrotechniek met succes af te ronden en om daarna nog studies in bedrijfseconomie en management te volgen. Door mijn interesse voor mens en organisatie kwam ik na mijn studie al gauw in de rol van leidinggevende, manager en directeur binnen de technische sector. Dat heb ik 25 jaar met veel plezier en passie gedaan. Sinds 2012 gebruik ik mijn ervaring en talent bij het ondersteunen van ondernemers en managers om hun bedrijf naar ‘the next level’ te brengen.

Mijn kracht

  • Inspiratiekracht – Met enthousiasme, kennis en inzet krijg ik teams in beweging.
    Ze voelen zich gehoord doordat ik ze aandacht en respect geef. Ze voelen zich verantwoordelijk doordat ik ze vertrouwen geef. Ze boeken resultaten doordat ik ze richting en tools geef.
  • Organisatiekracht – Ordening, overzicht en duidelijkheid in project en organisatie.
    Ik kan doelen makkelijk vertalen in processen, acties en planningen. Ik bewaak de grote lijn en breng structuur aan. Mensen weten waar ze aan toe zijn en wat er van ze verwacht wordt.
  • Verbeterkracht – Mijn passie is om mensen en processen naar ‘the next level’ te brengen.
    Telkens kijken waar het beter kan en inspelen op de veranderende behoeften. Klantbeleving, plezier en resultaat zijn leidend. Ik kan vanuit een breed perspectief kijken, waardoor verfrissende ideeën ontstaan.

Mijn waarom
Als manager was mijn belangrijkste taak om zoveel mogelijk korte termijn resultaat (lees: winst) uit de organisatie te halen. Ik merkte dat dit ten koste ging van de kwaliteit van de dienstverlening en het plezier van medewerkers. Het moest ook anders kunnen, maar hoe?

Ik ging op zoek naar nieuwe manieren van organiseren en managen die beter aansluiten op de behoeften van deze tijd. Medewerkers zijn steeds meer op zoek naar een werkomgeving die hen erkenning, ontplooiing en zingeving geeft. Klanten stellen hogere eisen en zijn minder leverancierstrouw. Organisaties moeten hierin wendbaar en flexibel kunnen meebewegen. Het management zal dit moeten faciliteren. Zo is Flexibel Organiseren ontstaan.

Mijn passie
Mijn passie is om organisaties te creëren waar werkplezier en resultaat hand in hand gaan. Om dit te realiseren ondersteun ik managers, medewerkers en teams bij doelstelling, samenwerking, organisatie en realisatie.

Mijn principes
Ik handel vanuit:
* RESPECT voor de mens, voor de organisatie en voor wat er al bereikt is.
* BETROKKEN bij de mens en het resultaat.
* CREATIEF in het vinden van de optimale oplossing.

Kennis maken?

Ben je geïnteresseerd geraakt in Flexibel Organiseren of lijkt het je om een andere reden zinvol om eens kennis te maken? Neem dan contact met mij op.